Home

Tijdelijk tenten in Arendonk

18/11/2019
Wegens een tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers, zullen er in het opvangcentrum van Arendonk tijdelijk tenten worden geplaatst.

De afgelopen maanden nam de bezetting in de opvangstructuren in heel het land sterk toe. Dat komt enerzijds doordat er meer mensen asiel aanvragen in België, anderzijds doordat de asielprocedure langer duurt. Er werden al verschillende nieuwe opvangcentra geopend (oa in Lommel, Couvin, Zaventem, Moeskroen...) maar momenteel zijn enkele noodmaatregelen nodig om iedereen een opvangplaats te bieden.

Ook in het opvangcentrum van Arendonk zijn we daarom gestart met het opstellen van enkel tijdelijke mobiele units (tenten). Het gaat in totaal om maximaal 36 plaatsen, die voor een tijdelijke oplossing moeten zorgen.

Tijdelijke oplossing

Ook tijdens de crisis van 2015/2016 werden er tijdelijk tenten opgesteld in ons opvangcentrum.  De tenten komen van Defensie en worden opgesteld door onze eigen medewerkers. Er wordt gewaakt over de juiste faciliteiten in deze mobiele units. Van zodra de opvangcapaciteit weer volstaat, zullen de personen die in tenten verblijven doorstromen naar reguliere opvangplaatsen.