Home

Paasvakantie vol activiteiten

20/04/2022
Tijdens de paasvakantie genoten de kinderen en jongeren van leuke activiteiten.

Dankzij de hulp van enkele enthousiaste studenten en vrijwilligers hebben er tijdens de paasvakantie heel wat activiteiten plaatsgevonden. We delen de ervaringen graag met jullie! 

Zoë, studente verpleegkunde aan de hogeschool UCLL Leuven, kwam 20u vrijwilligerswerk doen voor haar opleiding. Ze hielp onder meer de vaste vrijwilligers van de vestiaire. Samen sorteerden ze de kleren en schoenen die het opvangcentrum de afgelopen weken via giften en donaties mocht ontvangen. Daarnaast deed Zoë ook enkele activiteiten met de kinderen. Er werden tekeningen gemaakt en armbandjes gevlochten. Ook het speelgoed viel goed in de smaak. Tijdens haar laatste dag, maakte Zoë met de kinderen gekleurde zandlaagjes met krijt en zout. Dat was een groot succes!

Else en Fabio, twee studenten handelsingenieur aan de universiteit Hasselt, kregen voor het vak organisatieverandering en strategiemanagement de opdracht om zich in te leven in het dagelijkse leven van anderen. Het doel was om een paar uur tijd door te brengen met andere mensen, zodat ze de leefwereld beter leerden kennen. Else en Fabio namen deel aan de opruimactie van de niet-begeleide minderjarigen. Samen met de jongeren werd er afval geraapt in het opvangcentrum. Achteraf hadden ze nog voldoende energie om een potje voetbal te spelen. De twee studenten werden een dag ondergedompeld in het leven van de niet-begeleide minderjarigen en kregen ook veel informatie over de werking van de sociaal begeleiders en opvoeders. Het werd een geslaagde dag! 

Ook zes studenten ergotherapie aan de AP hogeschool Antwerpen kregen voor het vak internationalisering de kans om onze kinderen en jongeren te ontmoeten tijdens een creatieve workshop. Samen met de jongste kinderen werden er maskers vol glitters geknutseld. De studenten haalden inspiratie uit The Masked Singer. De oudste kinderen toonden hun schilderkunsten op canvasdoeken. Het was de bedoeling dat ieder kind zijn/haar identiteit op een artistieke manier kon weergeven. Beide activiteiten zorgden voor toffe creaties! 

De extra helpende handen van vrijwilligers en studenten zijn een absolute meerwaarde voor ons opvangcentrum. We zijn dan ook erg blij met spontane aanmeldingen van enthousiaste vrijwilligers die zich graag willen inzetten voor onze bewoners. 

Niet alleen tijdens de schoolvakanties, maar ook doorheen de rest van het jaar kunnen we hulp gebruiken. Daarom zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Meer specifiek zoeken we helpende handen voor de kledingbedeling, kinderactiviteiten, huiswerkbegeleiding en busbegeleiders. Heb je interesse of wil je graag meer info? Twijfel dan niet om contact op te nemen via info.lommel@fedasil.be

Je vindt onze vacatures ook op het platform Give a Day