Home

Zorgen voor morgen

06/01/2021
Jade werkt als verpleegkundige in OC Zoutleeuw. Hoe ziet een typische werkdag er voor haar uit; wat is haar drijfveer? We vroegen het haar ...

Dag Jade, wat is jouw functie in het opvangcentrum?

Ik werk er als verpleegkundige, samen met mijn collega.

 

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

We starten elke dag met een teambriefing, zodat we op de hoogte zijn van de eventuele medische gebeurtenissen in de afgelopen 24 uur. Hierna voeren we de geplande bloednames, wondzorgen enzovoort uit.

In de voormiddag zien we de bewoners die met ons een afspraak hebben gemaakt. We proberen hen in eerste instantie zelf te helpen. Als het nodig is sturen we hen door naar een arts. Bewoners komen bij ons voor lichamelijke kwalen - een zieke baby, of een jongere die niet naar school kan gaan - tot psychologische hulpvragen.
Af en toe krijgen we ook te maken covid-gerelateerde klachten, maar tot nu toe is OC Zoutleeuw gelukkig ‘groen’. Fingers crossed!

Drie keer per week gaan we op ronde in de 'kwetsbare gang' van het centrum. Zo hebben we regelmatig en nauw contact met de ouderen en zieken.
In de namiddag maken we onze administratie op orde. Als er een nieuwe bewoner is toegekomen, zorgen we dan ook voor de medische intake.

Ten slotte worden we af en toe wel eens opgeroepen via de walkie talkie, als een bewoner dringend medische zorg nodig heeft. Dit houdt het stiekem spannend en boeiend!

 

Wat vind je het leukste aan jouw job?

De variatie tussen consultaties, bezoekjes aan kwetsbare bewoners en de plotse oproepen maakt het voor mij wel leuk.
Ik koos voor een job bij Fedasil omdat ik graag samenwerk met deze doelgroep. We maken tijd om hulp te bieden aan elke bewoner, maar we zorgen er ook voor dat we hun zelfredzaamheid vergroten.

Ik kom erg graag werken. Het team in Zoutleeuw is super!
Want er wordt niet enkel voor de bewoners, maar ook voor elkaar gezorgd.

 

Dankje wel!