Home

Sluiting Fedasil Lombardsijde

17/05/2022
De afbouw van het tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers in Lombardsijde is gestart, eind mei zullen alle bewoners verhuisd zijn.

Het opvangcentrum van Fedasil in Lombardsijde opende de deuren in november 2021 en kon plaats bieden aan ongeveer 150 asielzoekers. Fedasil is nu gestart met de geleidelijke afbouw van zijn activiteiten. Concreet betekent dit dat de bewoners van het centrum allemaal zullen verhuizen naar een andere opvangplaats in België. Het personeel zorgt er ook voor dat de lokalen en het terrein terug volledig beschikbaar zijn tegen het einde van de maand, zodat het terug beschikbaar is als vakantiecentrum.

Bedankt
Directeur Sofie Desseyn  blikt zeer positief terug op de periode van opvang in Lombardsijde: “Vanaf het begin hebben wij kunnen rekenen op een zeer constructieve samenwerking met de gemeente, met de lokale politie en met verschillende partners uit de regio. Ook waren er tal van geweldige vrijwilligers uit de buurt, die mee zorgden voor een nuttige en fijne daginvulling voor de bewoners hier.”

Het hele team van Fedasil Lombardsijde wenst de gemeente Nieuwpoort, de lokale politie, de betrokken stadsdiensten, de buren en vrijwilligers uitdrukkelijk te bedanken voor hun ondersteuning en gastvrijheid!