Home

Oproep aan private operatoren

29/07/2024
Fedasil opvang
Fedasil lanceert een overheidsopdracht zodat private actoren opvangplaatsen kunnen aanbieden.

De Ministerraad heeft onlangs verschillende maatregelen goedgekeurd om de capaciteit van het opvangnetwerk voor asielzoekers in België te verhogen.

In dit verband publiceerde Fedasil een overheidsopdracht zodat private actoren gebouwen kunnen aanbieden voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. De overheidsopdracht is op Europees niveau gepubliceerd.

Opvang en/of begeleiding

Het is niet de eerste keer dat Fedasil een overheidsopdracht inzet om de opvangcapaciteit te vergroten. Tijdens eerdere crisisperiodes, hebben verschillende private bedrijven tijdelijk opvangcentra beheerd.

Toch is deze aanbesteding innovatief, omdat ze deze keer bestaat uit twee loten: de inschrijvers kunnen (1) opvangplaatsen zonder begeleiding (een gebouw) en/ of (2) professionele begeleiding voor asielzoekers aanbieden. Het is dus niet langer verplicht om zowel opvang, catering als begeleiding aan te bieden.

De procedure kadert in de wetgeving van overheidsopdrachten.

De aanbesteding is gepubliceerd op de website e-Procurement, toegankelijk voor bedrijven. De deadline om een offerte in te dienen is 16 september 2024.

Info: plaatsen@fedasil.be