Home

Nieuwjaarsreceptie 2024

19/01/2024
Fedasil 2024
Het directiecomité van Fedasil heeft zijn wensen overgebracht aan zijn vele partners.

Op donderdag 18 januari organiseerde de directie van Fedasil haar traditionele nieuwjaarsreceptie in Brussel. Een groot aantal partners waren aanwezig.

"2023 was opnieuw een bijzonder jaar voor Fedasil," aldus Fanny François, onze waarnemend directeur-generaal. "Een jaar waarin de crisis zich verder liet voelen en een jaar waarin we opnieuw veel, heel veel hebben gevraagd van al onze collega’s en van al onze partners. Maar elke dag opnieuw hebben jullie hierop gereageerd door initiatief te nemen, door jullie verantwoordelijkheid op te nemen, waarvoor hartelijk dank."

Onze directeur-generaal herinnerde vervolgens aan verschillende redenen tot tevredenheid, ondanks de crisissituatie. "Laten we niet vergeten dat we elke dag ons uiterste best doen om bijna 34.000 bewoners te verwelkomen en te begeleiden. Dit is een prestatie die niet over het hoofd mag worden gezien," benadrukte Fanny François. "In de afgelopen twaalf maanden hebben we ook meer dan 3.000 plaatsen gecreëerd, met de hulp van onze vele (nieuwe) partners."

Uitdagingen voor 2024

2024 wordt een uitdagend jaar. Topics zoals de flexibiliteit van ons netwerk, de invulling van ons aanmeldcentrum of de tewerkstelling van asielzoekers liggen op het bord van Fedasil. "Het is belangrijk dat we onze organisatie en werking blijven aanpassen aan nieuwe uitdagingen, zoals we gewoon zijn om te doen, en daar mogen we trots op zijn."

"Maar laten we eerst hopen dat 2024 snel betere perspectieven zal brengen voor onze bewoners, ook voor degenen die wachten op een opvangplaats, en voor alle teams op het terrein," concludeerde Fanny François.