Home

Lockdown

26/03/2020
Op 24 maart besliste de burgemeester van Koksijde om het opvangcentrum in volledige lockdown te plaatsen.

Sinds de start van de coronacrisis neemt het opvangcentrum in Koksijde – net zoals alle opvangcentra in België – verregaande maatregelen op vlak van preventie en hygiëne, dit zowel voor de asielzoekers als voor het personeel. Verplaatsingen, zowel binnen als buiten de opvangcentra, worden tot een minimum beperkt. Externe bezoekers en vrijwilligers komen niet meer  en activiteiten werden van bij de start geannuleerd. Onze medische diensten kijken extra toe op de gezondheid van de bewoners en er zijn ruimtes voorzien om personen met eventuele ziektesymptomen apart te plaatsen.

Lockdown

Op 24 maart besliste de burgmeester om het centrum toch preventief in volledige lock-down te plaatsen. Dit betekent dat niemand het centrum nog binnen of buiten mag, behalve het personeel of in geval van een dringende/noodzakelijke (medische) situatie. Bewoners mogen niet meer in gezinsverband gaan wandelen of naar de winkel gaan.

Wij begrijpen dat de huidige situatie zorgt voor vragen en bezorgdheid bij de buurtbewoners. Maar de gezondheidsinstanties benadrukken dat asielzoekers geen risicogroep zijn voor besmetting met het coronavirus Covid-19.  Tot op vandaag hebben we in het opvangcentrum ook nog geen enkele besmetting vastgesteld.