Home

Heropening van een opvangcentrum in Koksijde

07/01/2020
Minister De Block, Fedasil en de burgemeester van Koksijde zijn tot een akkoord gekomen over de opvang van asielzoekers in Koksijde.

Fedasil opent  eind januari 2020 een tijdelijk opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming (asiel) in Koksijde. Het centrum blijft open tot eind juni.

Doordat er meer personen in de opvang verblijven, dient Fedasil zijn opvangcapaciteit te verhogen. Fedasil opent daarom in de komende weken een tijdelijk opvangcentrum voor verzoekers om internationale bescherming in Koksijde. De opvang gebeurt op een voormalige luchtmachtbasis. De opening van dit centrum zal in overleg gebeuren met de betrokken diensten van de gemeente, met de minister van Asiel en Migratie en met Defensie (eigenaar van de site).

300 plaatsen

De voorbereiding en de opening van het centrum worden toevertrouwd aan een ervaren team van Fedasil-medewerkers uit Poelkapelle en Bredene. Een team van een 40-tal ervaren en nieuwe medewerkers zal instaan om een goed beheer van de site te waarborgen. Vacatures vindt u terug op de website van Fedasil.

Het opvangcentrum in Koksijde zal plaats bieden aan maximum 300 personen. De opening is voorzien eind januari. Tijdens de asielcrisis van 2015-2016 werd het centrum al een keer uitgebaat Fedasil en dat gedurende een jaar.

Open opvangcentrum

Het tijdelijke opvangcentrum in Koksijde zal, zoals alle centra van Fedasil, open opvangcentrum zijn waar asielzoekers onderdak, voeding, medische en sociale begeleiding krijgen tijdens de behandeling van hun verzoek om bescherming.