Home

Mooie cadeaus en lekkernijen dankzij Barbara

12/12/2014
Het opvangcentrum Kapellen kan rekenen op de hulp van vrijwilligers. Zo organiseert Barbara Swanson samen met de Internationale Protestanse Kerk te Ekeren reeds enkele jaren het sinterklaasfeest. Hiernaast verzorgen zij wekelijks de 'vrouwenclub'; leuke activiteiten voor en door vrouwen.

Barbara verhuisde in 2004 naar België met haar man. De Antwerpse Internationale Protestantse Kerk, waar haar man dominee is, was reeds actief in het opvangcentrum. Barbara sloot zich enthousiast bij dit vrijwilligerswerk aan.
Dankzij Barbara en de Antwerpse Internationale Protestantse Kerk te Ekeren kregen de kinderen op zaterdag 6 december mooie cadeaus. Sinterklaas deelde deze cadeaus persoonlijk uit aan alle kinderen. Zowel voor de kinderen als voor de ouders was dit een fijne namiddag. Het feest was compleet door de lekkernijen, gebakken tijdens de wekelijkse 'vrouwenclub'. Elke donderdagnamiddag zorgt Barbara, met de hulp van enkele andere vrijwilligsters, immers voor een activiteit voor de vrouwen. Dan knutselen ze samen, bakken iets lekkers of maken een uitstap naar een park. In deze 'vrouwenclub’ kunnen vrouwen genieten van enkele uren zonder stress, zonder mannen of kinderen. 
Hoewel taal hierbij soms een moeilijkheid is, omdat sommige vrouwen geen woord Engels, Frans of Nederlands spreken, ervaart Barbara dit niet als een probleem. “Ik denk dat je met liefde altijd kan communiceren”. Voor haar is de tijd die mensen met elkaar doorbrengen belangrijker dan de activiteit op zich; “It's not the activity that is so important but rather the time together with each other”.