Home

Mobiele Tandartsen

17/01/2023
Eén keer per maand komen de Mobiele Tandartsen langs in het opvangcentrum.

De Mobiele Tandartsen zetten iedere maand medische tenten op in ons opvangcentrum om tandheelkundige zorg te verlenen aan de bewoners. De tandartsen beschikken over een makkelijk op te stellen mobiele uitrusting.

Samen met onze medische dienst zorgt deze ambulante dienstverlening voor een optimale medische opvolging van onze bewoners. Het is een efficiënte manier om snelle zorg aan te bieden. 

Hoe gaan de Mobiele Tandartsen juist te werk? 

Bewoners melden zich bij de medische dienst aan voor een afspraak met de tandarts en worden nadien uitgenodigd voor een consultatie. Na het installeren van de tandartsstoelen en apparatuur ontvangen de tandartsen een lijst met de afspraken van de dag, opgesteld door de medische dienst volgens de noden van de bewoners. Ze kunnen patiënten dan wel behandelen door ze essentiële zorg te bieden om pijn te verminderen, gaatjes te behandelen of zelfs te ontkalken, maar ze kunnen geen prothesen plaatsen of orthodontie uitvoeren. Na de consultatie bezorgen de tandartsen aan de medische dienst een document met de soorten zorg die aan de patiënten werden verleend en verzoeken ze om nieuwe afspraken voor de volgende maand in te plannen of maken ze doorverwijzingen naar specialisten. Zo kan de medische dienst elke bewoner beter opvolgen.