Home

Jobbeurs

25/05/2022
Vrijwilligers organiseerden in samenwerking met Focus Noord een heuse jobbeurs.

De weg naar de arbeidsmarkt is niet altijd voor iedereen even toegankelijk. Daarom namen vrijwilligers van Portraits Beyond Borders en een koepel van lokale ondernemersclubs het initiatief om een jobbeurs te organiseren waarbij nieuwkomers contacten konden leggen met Noord-Limburgse bedrijven en interimkantoren. Ze kregen hierbij de steun van Fedasil, het Rode Kruis, de VDAB en Welzijnsregio Noord-Limburg. 

In aanloop naar het evenement maakten bewoners van het opvangcentrum in Lommel samen met de medewerkers van de VDAB CV's op. Deze konden ze dan gebruiken tijdens de kennismakingsgesprekken met de bedrijven. 

Een grote groep bewoners van Fedasil Lommel nam op dinsdag 24 mei deel aan de jobbeurs. Ze kregen de kans om bij verschillende standhouders langs te gaan. Er waren zowel interimkantoren als lokale ondernemingen aanwezig. Ook werden er workshops gegeven, onder andere door Hamim Babakerkhail, inhouse consultant Randstad. Hij vertelde zijn verhaal als nieuwkomer op de werkvloer hier in België en hoe hij dat ervaren heeft.

De bewoners staan te popelen om te werken en waren erg positief over de jobbeurs. Het evenement is voor de mensen een eerste stap in de goede richting om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt.