Home

Getuigenis: Ella (28) en Samiratou (23) zijn buddy's

04/06/2024
Ze leerden elkaar enkele maanden geleden kennen via ons buddyprogramma.

Samiratou woont in ons opvangcentrum en Ella woont hier een kilometer vandaan. Twee jongedames die houden van koken, wandelen en naar de film gaan. dingen die ze sinds kort samen kunnen doen. Sinds de matching door onze medewerkers, spreken ze regelmatig af.

Ella zou het iedereen aanraden om buddy te worden: 'Ik werk als advocaat en kom zo af en toe in contact met mensen die internationale bescherming vragen. Ik merk dan steeds een grote afstand tussen ons, wat logisch is in een advocaat-cliëntrelatie. In mijn rol als buddy is die afstand er totaal niet, en dat vind ik net zo leuk. Samiratou is echt een vriendin geworden met wie ik fijne momenten beleef'. Dit gevoel is wederzijds: 'Ik ben zo blij dat ik Ella heb leren kennen. Ze staat steeds voor me klaar. En ik hou van de manier waarop ze naar me luistert, zelfs wanneer ze me niet zo goed begrijpt', lacht Samiratou.

Samiratou en Ella kiezen zelf wanneer ze afspreken en wat ze doen. 'Dat maakt het heel laagdrempelig, want zo kunnen we rekening houden met onze beide agenda's en doen we enkel dingen die we allebei leuk vinden', zegt Ella.

 

Ook buddy worden?

Wil jij of jouw gezin net als Ella buddy worden van een bewoners of een gezin in ons opvangcentrum? Laat dan je gegevens achter op www.fedasil.be/nl/buddy. Wij gaan vervolgens op zoek naar een bewoner met gelijkaardige interesses om zo een perfecte match op te zetten. Bij vragen kan je mail naar info.molenbeek@fedasil.be.