Home

Fedasil Zaventem bestaat 1 jaar

30/01/2020
Fedasil Zaventem viert een verjaardag

Driewerf hoera!! U leest het goed. Het is intussen een jaar geleden dat Fedasil Zaventem opnieuw de deuren opende. Opnieuw, want in 2016 had het gebouw in de Excelsiorlaan al eens dienst gedaan als opvangcentrum. Op 30 januari 2019 opende het voor de tweede keer om tegemoet te komen aan een verhoogde instroom van verzoekers om internationale bescherming.

De eerste weken waren hectisch. In januari 2019 hadden een beperkt aantal mensen het centrum al hals over kop klaar gemaakt voor de ontvangst van de bewoners. De eerste bewoners kwamen op 30 januari toe, en dan ging het snel. Op een paar weken tijd opereerde het centrum op capaciteit. Deze initiële periode was voor onze medewerkers een hectische maar zeer boeiende periode.

Ondertussen draait het centrum al een jaar dankzij de onvermoeibare inzet van onze medewerkers en, niet te vergeten, de vrijwilligers die bij ons actief zijn en onder andere instaan voor de huiswerkbegeleiding. Ook de goede samenwerking met de gemeente Zaventem en haar verschillende diensten is afgelopen jaar van grote waarde geweest voor ons.

We blijven zorgen voor een kwaliteitsvolle en menswaardige opvang voor onze bewoners en hopen dit in 2020 met jullie hulp verder te zetten. Heeft u vragen, wilt u zelf een steentje bijdragen of had u graag eens een kijkje genomen achter de schermen van ons centrum, aarzel zeker niet ons te contacteren.

Hopelijk tot snel!