Home

Fedasil Arendonk viert zijn 20-jarig bestaan

10/09/2021
Vandaag, 10 september, vieren we onze 20ste verjaardag. Dit is meteen de start voor een heus feestjaar.

Op 10 september 2001, 5 maanden na de uitgestelde opening in april en 1 dag voor de aanslag op de Twin Towers in New York, opende het asielcentrum in Arendonk zijn deuren. Deze verjaardag kunnen we uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Doorheen het komende jaar zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden nav ons 20-jarig bestaan.

Reis rond de wereld
Weldra vertrekt er een object op reis. De doelstelling is dat dit object tijdens het komende feestjaar in 20 landen passeert. Via een QR-code kunnen de betrokkenen die in het bezit komen van het object foto’s doorsturen van de plaats waar het object zich op dat moment bevindt. Het object is te volgen via onze facebookpagina.

Kookworkshops
Op verschillende tijdstippen doorheen het jaar zullen we een kookworkshop organiseren waar zowel bewoners als externen aan kunnen deelnemen. In totaal zullen er 20 typische gerechten klaargemaakt worden uit verschillende landen. Op het einde van het feestjaar zullen deze gerechten gebundeld worden in een kookboek. De voorlopige planning van de workshops is voorzien in december, januari, februari en maart.

20 km fietsen of wandelen
In het voorjaar organiseren we een wandel- en fietstocht van 5, 10 of 20 km. Hier kan je van de gelegenheid gebruik maken om in contact te komen met een bewoner om samen de tocht te maken, maar je kan uiteraard ook met je eigen bubbel deelnemen.

Verhalen van 20 jaar Fedasil Arendonk
We hebben verhalen verzameld van de afgelopen 20 jaar van bewoners, medewerkers en partners waar we mee samenwerken. De verhalen van bewoners zijn er eentje van elk jaar, die terugblikt op hun verblijf in het opvangcentrum, alsook op het leven na het opvangcentrum. Deze verhalen zullen met regelmaat gepost worden op onze facebookpagina.

Voor meer info over de aankomende activiteiten en de verhalen van bewoners kan je onze website volgen of onze facebookpagina: www.fedasil.be/nl/arendonk of www.facebook.com/fedasilarendonk