Home

Christ'l, dienstcoördinator VOS in Kapellen

“Team VOS is gewoon een topteam! En dan hoor je meteen iedereen zeggen: ‘team wat?’ VOS staat voor Vrije tijd, Opvoeding en Scholing. En dat vat meteen samen wat ik zo doe op een dag: de intakes en inschrijvingen in de scholen van zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Want natuurlijk zijn alle minderjarigen leerplichtig in België. Ik coördineer deze dienst en stuur zo ook mijn collega’s aan. Zij houden zich in het bijzonder dan ook bezig met het organiseren van activiteiten, vormingen en huiswerkbegeleiding voor onze kinderen en jongeren. En dag bestaat uit veel verschillende taken: lijsten invullen, contacten onderhouden met de scholen en CLB’s, gesprekken met de ouders en babbeltjes met de kinderen… Het is een perfect evenwicht tussen teamwerk en individueel werk.

Ik werk hier intussen 24 jaar! Dus dan zijn er toch al een paar momenten die je voor altijd bijblijven. Zo had je in 1999 de Kosovocrisis, ons centrum was toen net 2 jaar open. Ik heb na al die jaren nog steeds contact met sommige families die we toen opvingen. Maar in de lijst van memorabele momenten staat toch wel met stip op één: een vrouw helpen bevallen, in de personeelstoiletten, op de vloer! Haar man én mijn collega zijn toen gaan lopen. Het was gelukkig een prachtige en gezonde baby! Vijf minuten na de geboorte kwam de opgeroepen verpleegster ter plaatse, zij heeft toen alles overgenomen en ik besefte toen pas hoeveel geluk we hadden dat alles goed was gegaan.

Het is prachtig werk: ik heb het geluk om op fantastische collega’s te kunnen rekenen wanneer het even moeilijker gaat. Maar ook de fijne momenten vieren we samen: kindjes die naar verjaardagsfeestjes van klasgenootjes mogen gaan, families die erkend worden, een moeilijke jongere waar het beter mee gaat, kinderen die na verhuis nog eens binnenspringen omdat ze ons missen,...”

Christ'l Andries werkt in Fedasil Kapellen als dienstcoördinator VOS en dat intussen al bijna een kwarteeuw. Ook werken bij Fedasil? Je vindt alle vacatures op www.fedasil.be/nl/werken-bij-fedasil