Home

Veerkrachtige vrouwen

17/03/2023
Vrouwen op de vlucht zijn een kwetsbare doelgroep en verdienen bijzondere aandacht.

In ons opvangcentrum verblijven naast mannen en minderjarigen ook alleenstaande vrouwen of vrouwen in gezinsverband. Zij werden in hun thuisland vaak slachtoffer van specifieke vormen van geweld zoals genitale verminking, gedwongen prostitutie, gedwongen huwelijken,… Voldoende aandacht besteden aan deze kwetsbare doelgroep is binnen onze organisatie van groot belang. Onze sociale begeleiders organiseren op wekelijkse basis activiteiten waarbij de vrouwen samen ontspannen en zich creatief of sportief uitlaten. Het zijn activiteiten exclusief gericht op vrouwen.

Vrouwenwerking

Tijdens het tweewekelijks theekransje komen de vrouwen samen om een kopje koffie of thee te drinken en genieten ze van een lekker gebakje. Bij elke samenkomst staat een thema centraal. Zo werd er tijdens Valentijn rond liefde gewerkt. Aan de hand van creatieve opdrachten bespraken de vrouwen hoe liefde binnen hun cultuur en geloof tot uiting komt. Ook sportmomenten zoals zumba zorgen voor de nodige afleiding. De vrouwen leren elkaar beter kennen en er ontstaan mooie vriendschappen.  

Internationale Vrouwendag
Een dag waarop wereldwijd de gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal staat, is de Internationale Vrouwendag. Een belangrijke dag die we niet zomaar aan ons laten voorbijgaan. Dit jaar werden onze vrouwen in de watten gelegd met een verwenvoormiddag. De leerlingen schoonheidsverzorging van onze partnerschool FLX Leopoldsburg gaven onze vrouwen een uitgebreide manicure. Een geslaagd verwenmoment dat onze lieve vrouwen op deze speciale dag zeker verdienden!