Home

Bezoek aan het hart van de EU

20/01/2023
Wat is de Europese Unie? Wat is haar geschiedenis? Wat zijn haar waarden? De bewoners van Centrum Bordet krijgen antwoord op al deze vragen en meer tijdens onze bezoeken aan het Parlamentarium.

De bewoners van het Bordet Centrum krijgen op regelmatige basis de kans om het Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, te bezoeken. Via een multimedia gidsen ontdekken we stap voor stap de Europese geschiedenis en leren we bij over de fasen van de Europese integratie, de werking van het Europees Parlement en zien we met onze eigen ogen hoe de EP-leden hedendaagse uitdaging trachten aan te pakken.

De bewoners maakten een tocht door Europese geschiedenis en de weergave van de waarden waarop de Unie is gebaseerd. Vervolgens gingen we naar de Parliamentarium bioscoop voor een 360° beeld van Europa en zijn Parlement, hoe het werkt, hoe wetten worden gemaakt en hoe Europees beleid ons leven beïnvloedt. 

Dit bezoek stelde de bewoners in staat de essentie van de Europese Unie te begrijpen, de positie van België in de EU beter te begrijpen en inzicht te krijgen in het beleid dat hen als aanvragers van internationale bescherming aangaat.