Home

Wij doen mee

13/10/2022
Fedasil Zoutleeuw neemt wel vaker deel aan evenementen in het Liejefse. Maar we werken ook graag samen met plaatselijke verenigingen aan nieuwe initiatieven.

De tweede editie van Zonneleeuw bracht een vijftigtal Leeuwenaars en bewoners van het opvangcentrum samen om Zoutleeuw op te fleuren met bloemenpracht. Deelnemers konden genieten van een huisbereid ontbijt in het OCMW-park. De Stad breide de bloemperkjes aan elkaar met een fiets- en kunstroute.

Sport

In juni traden enkele jongeren aan op Liejef Plage, het jaarlijkse beachvolleybaltornooi. Volleybal is een populaire sport in Afghanistan. Qiya, Imran, Habib en Zabi zetten dan ook hun beste … handje voor! Na enkele mooie overwinningen beten ze in het zand voor het scoutsteam. De sfeer zat er in op Malbroek; we baadden in de dansbare beats. Volgend jaar weer! 

Samenwerking

Nog sportief: in de zomervakantie gingen we op bezoek bij woonzorgcentrum Ravelijn om een namiddagje te kegelen. Ondanks zijn bijna blindheid, verbaasde de 84-jarige Franciscu uit Angola menigeen met zijn doeltreffers!

En ook op muzikaal vlak bewoog er wat. De lokale én internationale webradio Radio Infinity bood ons aan om mee te werken aan een radioshow. Olivia uit Kameroen beet de spits af: ook in haar thuisland maakte zij radio. Ze schotelde luisteraars de beste Kameroenese muziek voor en vertelde over haar cultuur en de situatie in haar thuisland. Live vanuit Dormaal!

Jeugd

In september stapten 5 kleuters en 6 kinderen dan op de bus van de Kleine Picasso en de Tinteltuin.

Maar ook naast de schoolbanken werden er eerste stapjes gezet: de moedigste kinderen trokken naar de startdag van Chiro Jeugddroom, terwijl enkele jongeren op proef gingen in lokale sportclubs!