Home

Sluiting van het opvangcentrum

06/04/2022
De afbouw van het tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers in Geel is gestart, eind april zullen alle bewoners verhuisd zijn.

Het opvangcentrum van Geel is gelegen op domein Zonnedauw. Het centrum opende de deuren in november 2021 en kon plaats bieden aan iets meer dan 100 personen. Vanaf 1 mei wordt het domein terug beschikbaar gesteld voor jongerenkampen. Fedasil is ondertussen al volop gestart met de geleidelijke afbouw van zijn activiteiten. Concreet betekent dit dat de bewoners van het centrum allemaal zullen verhuizen naar een andere opvangplaats in België. Tegen 22 april zijn de laatste bewoners normaal vertrokken en zal het personeel de lokalen en het terrein terug volledig beschikbaar maken.

Bedankt

Directeur Jeroen Scheir blikt zeer positief terug op de periode van opvang in Geel: “Vanaf het begin hebben wij kunnen rekenen op een zeer constructieve samenwerking met de stad Geel, met de lokale politie en met verschillende partners uit de regio. Ook waren er tal van geweldige vrijwilligers uit de buurt, die mee zorgden voor een nuttige en fijne daginvulling voor de bewoners hier.”

Het hele team van Fedasil Geel wenst de stad, de lokale politie, de betrokken stadsdiensten, het Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT), de buren en vrijwilligers uitdrukkelijk te bedanken voor hun ondersteuning en gastvrijheid!