Home

Positief door het leven

09/02/2022
Kom je Mahmoud tegen in ons centrum? Dan verschijnt er meteen een glimlach op je gezicht! Zijn levensmotto kan iedereen inspireren.

Mahmoud verblijft sinds november in het opvangcentrum van Fedasil Lommel. Hij is afkomstig uit Libië: 

“Mijn grote droom is om een nieuw leven op te bouwen in België. Over enkele jaren wil ik graag getrouwd zijn en kinderen hebben. Ook een goede job hebben, vind ik erg belangrijk. Het liefst zou ik in de bouw willen werken, dat is mijn passie. Zo hou ik ervan om buiten te zijn en werk ik graag met mijn handen. Als ik later een eigen bouwbedrijf kan opstarten, gaan al mijn dromen in vervulling.

Ik verblijf graag in het opvangcentrum van Lommel, maar wacht vol ongeduld op mijn oranje kaart om te kunnen gaan werken. In tussentijd probeer ik mezelf bezig te houden. Ik trek vaak de stad in om nieuwe mensen te leren kennen. Meermaals per week drink ik een koffie in het centrum van Lommel. Dan probeer ik met anderen te praten om mijn Nederlands te verbeteren. Iedereen is er erg behulpzaam en vriendelijk. De gastvrijheid van de Lommelaars apprecieer ik enorm. 

Ik fiets of loop regelmatig langs het kanaal richting Neerpelt. De mooie natuur, de rust en de stilte doen me deugd. Als ik de vogels hoor fluiten, ben ik gelukkig. Het zijn de kleine dingen die voor mij een verschil maken. Ik start elke dag met een lach, een positieve ingesteldheid vind ik enorm belangrijk.  Door optimistisch te blijven, geraak je volgens mij het verste. Mijn levensvisie luidt: alles komt altijd goed!”