Home

Inleefdagen Sint-Janscollege Poperinge

18/11/2021
Tijdens de vakantie mochten we een aantal leerlingen verwelkomen van het Sint-Janscollege in Poperinge. Het relaas van hun ervaringen lees je hier.

"Een eyeopener: inleefdagen in Fedasil in Poelkapelle

8 leerlingen uit 5 humane wetenschappen trokken met een open geest en een flexibele ingesteldheid naar het opvangcentrum in Poelkapelle, een centrum voor verzoekers om internationale bescherming. De kinderen uit het centrum konden zich creatief uitleven met verf, wc-rolletjes, wiebeloogjes, chenilledraad, kraaltjes, loombandjes … onze leerlingen hielpen hen met veel plezier. Wat oudere jongens speelden een partijtje voetbal met onze jongens. De geur van pannenkoeken vulde de keuken en nadien de magen van klein en groot. 's Avonds trokken de kleintjes voor dans en film naar het cinemazaaltje. Ondertussen werd er ook verbroederd met mannen rond biljart - en tafelvoetbaltafels. Op dag twee hielpen enkele leerlingen een tent opzetten, anderen werkten even mee in het fietsatelier of vervoegden de onderhoudsploeg.

We overnachtten in de sportzaal van het schooltje van de Madonna in Langemark waar de leerkrachten zorgden voor lekkere soep, croque-monsieurs en wat drank.

Het was een zeer verrijkende ervaring, een eyeopener. Vaststellen dat we allemaal mensen zijn, elk met een eigen verhaal maar met gelijkaardige behoeften. Deze ervaring stemt vast en zeker tot nadenken …"