Home

Serve The City - zwerfvuilactie

04/09/2014
Bijna 40 vrijwilligers hebben op zaterdag 23 augustus een hoop afval bij elkaar verzameld: 140 kg!!!

Enkele personeelsleden en bewoners vertrokken om 13u15 in een stralend zonnetje om deel te nemen aan deze actie. Plaats van de afpraak was de Tochtgenoot. Hier werden de deelnemers in groepen ingedeeld. De groepen waren een mix van Truienaars, organisators en onze bewoners. Vervolgens ontving iedereen een aantal werkinstrumenten (een fluovestje, een knijper en vuilzakken) om aan de slag te gaan.
De gemengde groepen waren voor onze bewoners een leuke manier om hun Nederlands te oefenen en om nieuwe contacten te leggen. Je kan moeilijk drie uur naast iemand wandelen zonder één woord te zeggen :-). Af en toe hadden de deelnemers de ondersteuning of hulp van een groepsgenoot nodig om het zwerfvuil uit grachten te halen... er werd letterlijk en figuurlijk elkaar de hand gereikt.
Voor de meeste deelnemers was het een positieve ervaring om dit samen met onze bewoners te doen. Tijdens de zwerfvuiltocht was er ook een quiz voorzien, namelijk briefomslagen zoeken en de vragen beantwoorden over recyclage.
Als afsluiter en als bedanking voor de deelname werd er een drankje aangeboden op een terras van de grote markt waar ook de resultaten van de wedstrijd werden meegedeeld.
De recordpoging voor het ophalen van 300kg zwerfvuil werd helaas niet behaald, maar laat de Truienaars vooral fier zijn dat er niet zoveel zwerfvuil diende opgehaald te worden. Met dank aan alle deelnemers!!!!