Home

Kunstproject 'In Vredesnaam'

03/07/2014
Samen werken aan een immens groot fresco, Kinderen tekenen, volwassenen mogen binnen hun lijntjes kleuren, Luisteren naar de boodschap van onze kinderen, Jong en oud, samen creatief

Artistiek en filosofisch project in het kader van oorlogsherdenking
Kunstenaar Rafaël Timmermans uit Loksbergen werkt dit project uit ter ere van de oorlogsherdenking in Halen.
In de gangbare wereld worden kleurboeken gemaakt door volwassenen, waarbij kinderen uitgenodigd worden om de tekeningen binnen de lijntjes in te kleuren. Hier draaien we de rollen om. Rafaël laat de kinderen tekenen en nodigt volwassenen uit om de tekeningen in te kleuren. Enerzijds toont het ons dat we te luisteren hebben naar de boodschap van de kinderen. Anderzijds nodigt het moment van inkleuren de volwassen uit tot rust, eenvoud en beschouwing.
14 jaar geleden maakten 6000 kinderen samen met Rafaël bijna 3 km doek, met als thema 'de ark van Noach'. Hoeveel meters we dit jaar realiseren met het thema 'In Vredesnaam', zullen we pas weten op 10 augustus, wanneer alles tentoongesteld wordt. De kinderen hebben op woensdagnamiddag 2 juli tijdens de kinderanimatie hun doekje al bijgedragen.
"Omdat vrede een centrale plaats verdient in ons hart, in de wereld en dus ook in de oorlogsherdenking, wenst Rafaël in dit project 'vrede' centraal te plaatsen."