Steenokkerzeel

OC Steenokkerzeel  is één van de opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het opvancentrum van...

Nieuws

  • Ons opvangcentrum verdeelt deze week zijn nieuwsbrief.

  • Op zondag 3 september organiseren we onze jaarlijkse opendeurdag. Graag nodigen we iedereen uit om een bezoek te brengen aan het centrum.

  • Op 20 juni vieren we wereldvluchtelingendag waarbij we aandacht vragen voor deze problematiek.  In dit kader kreeg het centrum de lagere scholen uit Steenokkerzeel op bezoek.
    De kinderen begonnen hun bezoek met een animatiefilm die het traject van een asielzoeker in België vertelt.  Aansluitend kregen de scholen een rondleiding doorheen het centrum met behulp van onze jongeren.  Uit eerste hand kregen de kinderen te horen hoe het is om vluchteling te zijn en hoe het centrum werkt.
    In de namiddag brachten onze jongeren dan een bezoek aan de lagere school.  Met gebaren en uitbeelding gaven de kinderen een rondleiding in hun school.  Voor onze jongeren was het leuk te zien hoe een lagere school in België werkt.  De dag werd afgesloten met sport en spel.

  • Het centrum is op zoek naar vrijwilligers om een handje toe te steken in het centrum.  We zijn op zoek naar hulp voor specifieke zaken maar ook andere suggesties zijn bespreekbaar.

  • Op vrijdag 2 december organiseert OOC Steenokkerzeel in samenwerking met gemeente Steenokkerzeel een filmavond. Op het programma staat de bekroonde documentaire ' A Syrian Lovestory'. Een aangrijpend verhaal over een gezin in Syrië.