Steenokkerzeel

OC Steenokkerzeel  is één van de opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het opvancentrum van...

Nieuws

 • Op 20 juni vieren we wereldvluchtelingendag waarbij we aandacht vragen voor deze problematiek.  In dit kader kreeg het centrum de lagere scholen uit Steenokkerzeel op bezoek.
  De kinderen begonnen hun bezoek met een animatiefilm die het traject van een asielzoeker in België vertelt.  Aansluitend kregen de scholen een rondleiding doorheen het centrum met behulp van onze jongeren.  Uit eerste hand kregen de kinderen te horen hoe het is om vluchteling te zijn en hoe het centrum werkt.
  In de namiddag brachten onze jongeren dan een bezoek aan de lagere school.  Met gebaren en uitbeelding gaven de kinderen een rondleiding in hun school.  Voor onze jongeren was het leuk te zien hoe een lagere school in België werkt.  De dag werd afgesloten met sport en spel.

 • Het centrum is op zoek naar vrijwilligers om een handje toe te steken in het centrum.  We zijn op zoek naar hulp voor specifieke zaken maar ook andere suggesties zijn bespreekbaar.

 • Op vrijdag 2 december organiseert OOC Steenokkerzeel in samenwerking met gemeente Steenokkerzeel een filmavond. Op het programma staat de bekroonde documentaire ' A Syrian Lovestory'. Een aangrijpend verhaal over een gezin in Syrië.  

 • Ons opvangcentrum verdeelt deze week zijn nieuwsbrief.

 • Opendeurdag ooc Steenokkerzeel

  Zondag 4 september organiseren we onze opendeurdag.  Wegens onze verbouwingswerken sloegen we vorig jaar een editie over maar dit jaar maken we er een groot feest van.  We voorzien die dag tal van activiteiten voor jong en oud. Wereldkeuken met verschillende hapjes, muziek, optredens, infosessies & rondleidingen en heel wat kinderanimatie. Bovendien kan u het resultaat van onze verbouwingen komen bekijken. In CC De Camme in Perk loopt er die dag tevens een tentoonstelling van kunstwerkjes gemaakt door onze jongeren.  Hiervoor zet het centrum een pendeldienst in opdat u ook dit zorgeloos kan bezoeken.