Kapellen

Het opvangcentrum Kapellen is één van de opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Er zijn 540...

Nieuws

 • De gemeentelijke sportdienst, een aantal Kapelse sportclubs en het opvangcentrum zetten zich samen in om asielzoekers te laten proeven van verschillende sporten. De clubs geven initiaties in het opvangcentrum.

  Ook de tweede reeks werd positief geëvalueerd. De initiaties worden door toptrainers gegeven en dit gaat er professioneel aan toe. Het uiteindelijke doel blijft om de bewoners van het opvangcentrum te doen kennismaken met onze maatschappij en te laten participeren binnen verenigingen.

 • Het Fedasil opvangcentrum van Kapellen zoekt buddy’s en peters/meters voor zijn asielzoekers. Regiogenoten kunnen buddy worden van een volwassen bewoner van het opvangcentrum of peter/meter van een alleenstaande minderjarige asielzoeker. De duo’s ontdekken samen onze maatschappij, oefenen Nederlands en leren elkaars leefwereld kennen. Ze doen samen leuke activiteiten die ze zelf kiezen (bijvoorbeeld sportieve of culturele activiteiten).

  De buddy’s en peters/meters kennen hun weg goed in onze maatschappij, spreken vlot Nederlands en zijn +18 jaar.

 • “There is a crack in everything” is het thema van het nieuwe kunstproject van het opvangcentrum in samenwerking met Kappa Kunstplatform en de gemeente. Asielzoekers en Kappa-kunstenaars maken rond dit thema kunstwerken met als uiteindelijke doel een groepstentoonstelling in oktober 2017 in 't Oud-Gemeentehuis van Kapellen.

 • Theater Speelman brengt op vrijdag 16 december de theatervoorstelling 'Vogelvlucht' voor de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar.

  Een universeel verhaal over twee kinderen die altijd en overal blijven spelen, blijven hopen, blijven dromen.

 • Ook het Opvangcentrum Kapellen doet mee met de “Warmste Week”. Samen met De Boomhut organiseren we op 18 december een Warmste Zondag. We bieden allerlei fijne activiteiten voor kinderen aan. Wie zin heeft, kan komen knutselen, koekjes bakken, soep eten, een sessie yoga volgen of filosoferen. Aansluitend geven we een rondleiding door het opvangcentrum.

  Verder is iedereen welkom voor een beker soep, warme chocolademelk, koffie, thee en een stukje cake.