Kapellen

Het opvangcentrum Kapellen is één van de opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Er zijn 540...

Nieuws

  • Op donderdag 13 juli van 11u tot 15u ben je welkom in de speeltuin van het opvangcentrum. De "Cultacolor Burendag" is een feest vol kinderanimatie, muziek en een ijsje!

  • Maandag 12 juni om 20u. Gratis toegang.

  • De gemeentelijke sportdienst, een aantal Kapelse sportclubs en het opvangcentrum zetten zich samen in om asielzoekers te laten proeven van verschillende sporten. De clubs geven initiaties in het opvangcentrum.

    Ook de tweede reeks werd positief geëvalueerd. De initiaties worden door toptrainers gegeven en dit gaat er professioneel aan toe. Het uiteindelijke doel blijft om de bewoners van het opvangcentrum te doen kennismaken met onze maatschappij en te laten participeren binnen verenigingen.

  • Het Fedasil opvangcentrum van Kapellen zoekt buddy’s en peters/meters voor zijn asielzoekers. Regiogenoten kunnen buddy worden van een volwassen bewoner van het opvangcentrum of peter/meter van een alleenstaande minderjarige asielzoeker. De duo’s ontdekken samen onze maatschappij, oefenen Nederlands en leren elkaars leefwereld kennen. Ze doen samen leuke activiteiten die ze zelf kiezen (bijvoorbeeld sportieve of culturele activiteiten).

    De buddy’s en peters/meters kennen hun weg goed in onze maatschappij, spreken vlot Nederlands en zijn +18 jaar.

  • “There is a crack in everything” is het thema van het nieuwe kunstproject van het opvangcentrum in samenwerking met Kappa Kunstplatform en de gemeente. Asielzoekers en Kappa-kunstenaars maken rond dit thema kunstwerken met als uiteindelijke doel een groepstentoonstelling in oktober 2017 in 't Oud-Gemeentehuis van Kapellen.