Dendermonde

Op 1 december 2015 opende Fedasil een nieuw opvangcentrum voor minderjarigen in de Abdijschool in Dendermonde. Het centrum biedt opvang aan ...

Nieuws

  • De jongeren verkochten zelfgemaakte wenskaarten, chocomelk en warme soep op de Kerstmarkt van Dendermonde.
    Dit in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel.

  • Begin december 2015 opende het OC Dendermonde zijn deuren voor 130 minderjarige niet-begeleide vluchtelingen. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Tijd voor een terugblik, maar ook voor een vooruitblik: Hoe ziet de toekomst eruit voor onze jongeren en wat zouden we ze graag willen toewensen? 


  • De leerlingen van de Broederschool in Roeselare kwamen begin oktober op bezoek in het OC Dendermonde. Zij liepen 200 km van Geel naar Roeselare in kader van het project 'Vluchtroute' waarmee ze de vele vluchtelingen van Roeselare in de Eerste Wereldoorlog gedenken. Ze hielden tijdens deze tocht halt in Dendermonde. Hier hielden ze een speeddate en werd er samen gedanst.

  • Ons opvangcentrum verdeelt deze week zijn nieuwsbrief.

  • Op 31 juli hield het opvangcentrum een groot Zomerfeest. Honderden bezoekers kwamen een kijkje nemen en genoten samen met de jonge vluchtelingen van een gevarieerd programma in zomerse temperaturen.