Sint-Truiden

OC Sint-Truiden is één van de 18 opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het opvangcentrum...

Centra van Fedasil

Centrumpagina's

Nieuws

 • Na noeste arbeid van het organiserend comité was hij er eindelijk: de langverwachte opvolger van dé Quiz, de Quiz II ! Na de vragen weken te hebben gezocht, gewikt en gewogen kwamen we tot 8 rondes van 10 vragen en één superronde. Thema's waren ondermeer 'de groote oorlog', de BIS -ronde, tv-serie-tunes en een ronde over beroemde schuinsmarcheerders.

  De superronde bestond uit 20 macro-fotos van verschillende voorwerpen die geprojecteerd werden en waar de teams dienden te raden over welk voorwerp het ging.

  Hoewel de opkomst wat minder was dan vorig jaar liep de organisatie gesmeerd en was de sfeer opperbest. Ook nu kregen we een zaal in het Technicum ter beschikking en zorgden een aantal leerkrachten voor een natje en een droogje.

  Jezus Kwistus ging met de overwinning aan de haal en kon naar huis gaan met de hoofdprijs: 4 prachtige kunstwerken, gemaakt door kunstenaar/vrijwilliger Rodt Komlan, die deze leuke avond afsloot met een uiteenzetting over het hoe en waarom van de kunstwerken.

  Op naar de 3e editie volgend jaar!

 • De één vindt het prachtig, de ander ergert zich er aan want hij of zij moet weer eens bladeren ruimen… Op zaterdag 18 oktober organiseerden wij samen met enkele vrijwilligers van Serve The City een grote opruimactie van de afgevallen herfstbladeren. Ons hoorde je niet klagen: er was veel zon, er waren veel bladeren en er waren veel wafels. Want… na de arbeid moet je je altijd ontspannen. Dank u aan alle vrijwilligers om mee te helpen en aan de begeleiding om te zorgen voor de warme ontvangst.

 • Jaarlijks staat de wereld op 17 oktober stil bij de honderden miljoenen mensen die in armoede leven. Een dag waarop we stilstaan bij het feit dat nog steeds 40% van de mensen wereldwijd van twee dollar per dag of minder leeft.  In meer dan 100 landen staan mensen op tegen armoede. In het kader van Wereldarmoededag organiseerden wij een wafelbak. De wafels werden verkocht aan de personeelsleden en de bewoners van het opvangcentrum.

 • Fair Trade helpt boeren en arbeiders in het Zuiden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst voor de ganse gemeenschap. Fair Trade-producten worden gemaakt met respect voor mens en milieu. Tijdens de week van Fair Trade verkochten wij Fair Trade-producten in ons zelfgemaakte Fair Trade-winkeltje en organiseerden wij een Fair Trade- ontbijt. Deze actie werd door iedereen warm onthaald.