Sint-Truiden

OC Sint-Truiden is één van de 18 opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het opvangcentrum...

Centra van Fedasil

Nieuws

 • Ter gelegenheid van de Internationale dag van de vrijwilliger zet Fedasil enkele vrijwilligers in de kijker. Zo bijvoorbeeld Tessa Kinnaer (21),  vrijwilligster in het opvangcentrum van Sint-Truiden. 

 • Op woensdag 3 december organiseerde het opvangcentrum een groot Sinterklaasfeest. Om 14u kwamen de ouders en de kinderen naar de sporthal. We startte, in samenwerking Feestfabriek Benny & Lenny met kinderdisco. De kinderen deden verschillende opdrachten en spelletjes en leerden een aantal gekke dansjes. Om 15u maakten Sinterklaas en de Pieten hun langverwachte intrede. Zij werden verwelkomd door de begeleiding en heel veel brave kinderen. De kinderen waren enorm enthousiast en kregen lekkers om te snoepen.

 • Na noeste arbeid van het organiserend comité was hij er eindelijk: de langverwachte opvolger van dé Quiz, de Quiz II ! Na de vragen weken te hebben gezocht, gewikt en gewogen kwamen we tot 8 rondes van 10 vragen en één superronde. Thema's waren ondermeer 'de groote oorlog', de BIS -ronde, tv-serie-tunes en een ronde over beroemde schuinsmarcheerders.

  De superronde bestond uit 20 macro-fotos van verschillende voorwerpen die geprojecteerd werden en waar de teams dienden te raden over welk voorwerp het ging.

  Hoewel de opkomst wat minder was dan vorig jaar liep de organisatie gesmeerd en was de sfeer opperbest. Ook nu kregen we een zaal in het Technicum ter beschikking en zorgden een aantal leerkrachten voor een natje en een droogje.

  Jezus Kwistus ging met de overwinning aan de haal en kon naar huis gaan met de hoofdprijs: 4 prachtige kunstwerken, gemaakt door kunstenaar/vrijwilliger Rodt Komlan, die deze leuke avond afsloot met een uiteenzetting over het hoe en waarom van de kunstwerken.

  Op naar de 3e editie volgend jaar!

 • De één vindt het prachtig, de ander ergert zich er aan want hij of zij moet weer eens bladeren ruimen… Op zaterdag 18 oktober organiseerden wij samen met enkele vrijwilligers van Serve The City een grote opruimactie van de afgevallen herfstbladeren. Ons hoorde je niet klagen: er was veel zon, er waren veel bladeren en er waren veel wafels. Want… na de arbeid moet je je altijd ontspannen. Dank u aan alle vrijwilligers om mee te helpen en aan de begeleiding om te zorgen voor de warme ontvangst.