Sint-Truiden

OC Sint-Truiden is één van de 17 opvangcentra voor asielzoekers in België die rechtstreeks worden beheerd door Fedasil. Het opvangcentrum...

Centra van Fedasil

Centrumpagina's

Nieuws

  • De paasklokken passeerden op 6 april langs het opvangcentrum.

  • De scholen waar onze kinderen zijn ingeschreven werden op 30 maart uitgenodigd om deel te nemen aan de vriendjesdag.

  • Het is onze opdracht om elke bewoner éénzelfde kwaliteitsvolle opvang in functie van de individuele behoeften aan te bieden. Een kwaliteitsvolle opvang is uiteraard meer dan de gekende "bed-bad-brood". De individuele begeleiding van bewoners is onmiskenbaar een meerwaarde in ons opvangsysteem. Dit lichtten we toe tijdens onze opendeurdag op 15 maart in samenwerking met Dag van de Zorg.

  • Ter gelegenheid van de Internationale dag van de vrijwilliger zet Fedasil enkele vrijwilligers in de kijker. Zo bijvoorbeeld Tessa Kinnaer (21),  vrijwilligster in het opvangcentrum van Sint-Truiden. 

  • Op woensdag 3 december organiseerde het opvangcentrum een groot Sinterklaasfeest. Om 14u kwamen de ouders en de kinderen naar de sporthal. We startte, in samenwerking Feestfabriek Benny & Lenny met kinderdisco. De kinderen deden verschillende opdrachten en spelletjes en leerden een aantal gekke dansjes. Om 15u maakten Sinterklaas en de Pieten hun langverwachte intrede. Zij werden verwelkomd door de begeleiding en heel veel brave kinderen. De kinderen waren enorm enthousiast en kregen lekkers om te snoepen.